Runde 6: «Høst» – kolleksjon

Leif Erling Aasan vant årets siste runde med kolleksjonen «Høstens mange gjøremål». Vi gratulerer!

Det kom inn 21 bidrag fra 11 fotografer. 7 kolleksjoner ble premiert/antatt. Konkurransen ble juryert av Fotomax kameraklubb, Kristiansand.

Vinner

Foto: © Leif Erling Aasan, "Høstens mange gjøremål"
Foto: © Leif Erling Aasan, «Høstens mange gjøremål». Jurykommentar: «Kolleksjonen fremstår som ryddig og med en bevisst bruk av farger. Gjentagende diagonaler og med en god plan. Kreativt satt sammen. Vi liker godt den kraftige sorte innrammingen. Fint lys i alle tre bilder. En flott løsning på oppgaven.»

2. plass

Foto: © Øystein Wiik, "Høstvindu"
Foto: © Øystein Wiik, «Høstvindu». Jurykommentar: «En kreativ kolleksjon med gjennomtenkt fargebruk. Sammensetningen av bildene er god, og dette reflekteres også i kolleksjonens tittel. Bildet i midten har god dybde. En klassisk komposisjon der veien slynger seg innover mot det lyse feltet i bakgrunnen.»

3. plass

Foto: © Roar Beck, "Høst 1"
Foto: © Roar Beck, «Høst 1». Jurykommentar: «Kolleksjonen viser hav, hei og skog. Alle bildene har forskjellig stemning, men er godt avstemt i fargebruken. Bildene er fint satt sammen. Det panorerte bildet oppe til venstre synes vi ikke tilfører noe, og kunne med fordel være utelatt.»

Hederlig omtale

Foto: © Bjørn Ivar Haugen, "Oktober lyng"
Foto: © Bjørn Ivar Haugen, «Oktober lyng». Jurykommentar: «Fargepaletten er fin og viser høstens farger. Bildene er ryddig i sin enkelhet. Enkelheten er kanskje både en styrke og en svakhet. Strukturen i bakgrunnen hever bildenes totalinntrykk.»

Antatte bilder

Foto: © Ketil Valle, "Speiling"
Foto: © Ketil Valle, «Speiling». Jurykommentar: «Vi liker godt at kolleksjonen er holdt i komplementære farger, men mener at bildene står bedre aleine enn sammen.»
Foto: © Øystein Wiik, "Høsten"
Foto: © Øystein Wiik, «Høsten». Jurykommentar: «Vi liker godt de tre bildene i forgrunnen, og synes at disse alene kunne ha båret kolleksjonen.»
Foto: © Roar Bech, "Høst 2"
Foto: © Roar Bech, «Høst 2». Jurykommentar: «Fire litt for forskjellige bilder. Hvert av bildene har hver sine kvaliteter.»

Vi i juryen i Fotomax takker for oppdraget med å bedømme bildene i konkurransen.  Det har ikke vært en enkel oppgave å skulle plukke ut bare noen få bilder blant mange flotte. 

Kolleksjon er en vanskelig oppgave, og vi har diskutert livlig for komme frem til rekkefølgen.  Vi synes de to første plasseringene utpekte seg ganske fort. Deretter ble det vanskeligere. 

Vi har satt mest fokus på kreativitet, fargebruk og en god sammensetning av bilder når vi har juryert bildene.


Resultatliste for Årets fotograf 2018