Runde 4: «Mønster»

Vinner av denne runden ble Arne Strømme med bildet «Teppe». Vi gratulerer! Det kom inn 36 bilder fra 9 fotografer denne runden.

Generelle kommentarer fra juryen:

«Juryen har bestått av 8 medlemmer, likt fordelt på kjønn. Bildene ble vist på ny TV innkjøpt i 2020, og vi satt i kafeen på Nordic Light huset. Smittevernsregler ble fulgt. 🙂
Det har vært jevnt over god kvalitet på bildene som svarer godt til temaet. Det har vært sunn diskusjon på utvelgelsen av den 1/3 som vi skulle plassere. Det var stor enighet om topp 4, selv om det var diskusjon om rekkefølgen.
Ut av de antatte så er 3 bilder nær ved å få Hederlig omtale. Juryen ble ikke enig og valgte kun det ene «Workout» som ble hederlig omtalt, og som vi kunne enes om. De tre bildene som var nær ved å få Hederlig omtale er i tilfeldig rekkefølge: Bridge, Fanget og Kursendring.»

På grunn av at de antatte bildene kan brukes i våre konkurranser på nytt slutter vi å vise dem her på sidene.

Vinner

Foto: © Arne Strømme «Teppe»
Juryens kommentar:
«Treffer åpenbart tema, god dybde og komposisjon. Leder blikket inn i bildet. Den gule posen og mannens positur gjør bildet, tilfører det lille ekstra… Enkelheten i bildet utgjorde topplassering.»

2. plass

Foto: © Bjørn Ivar Haugen «Stripes And Squares»
Juryens kommentar:
«De mange gjentagende mønster er ubegrenset og gjør bildet spennende. Spesielt genseren som tar igjen striper i trappen er fascinerende. Svært god komposisjon og spill i farger og former. Lekent.»

3. plass

Foto: © Eva Frisnes «Speil»
Juryens kommentar:
«Utradisjonelt og kreativt bilde. Fasinerende naturfoto. Enkelt men samtidig komplekst mønster. Rolige smakfulle farger.»

Hederlig omtale:

Foto: © Leif Erling Aasan «Workout»
Juryens kommentar:
«Humoristisk, skiller seg ut. Svart hvitt gjør seg i dette bildet. Fin stoppeffekt vha sterke kontraster mellom den store sebraen som ser ned på den «lille» mannen.»

Antatte bilder: (tittel og autor)

  • «Bridge» Roar Bech
  • «Fanget» Leif Erling Aasan
  • «Fasade» Leif Erling Aasan
  • «Jettegryter» Roar Bech
  • «Kursendring» Svein Kvakland
  • «Mønster 2» Magnar Fjørtoft
  • «Mønsterarkitekt» Leif Erling Aasan
  • «Sommerfugl» Arne Strømme
Resultatliste for Årets fotograf 2020