Runde 4: «Kreativt»

Vinner av denne runden ble Eva Frisnes med det flotte, kreative bildet «Krokus». Vi gratulerer!

Det kom inn kun 21 bilder fra 6 fotografer denne runden. Juryert av Os Fotoklubb. Det var 3 antatte og 1 med hederlig omtale. Kommentarer til alle bildene denne gangen!

Generell kommentar fra juryen:

«Hei!
Det var et kjekt oppdrag!

Vi har tatt oss den frihet å skrive kommentar på alle bildene, siden det kan være gode læringspunkt for den enkelte.

De premierte bildene skilte seg ut, og fikk god score hos alle i juryen. I tillegg var det noen som dessverre ikke kom med, siden antall antatte var 2-3 (stang ut).
Å sette sammen flere bilder er utfordrende og vi ser at flere kan jobbe litt mer med skygger og det å smelte sammen bildene på en god måte. Lys , struktur og fargebalanse må stemme. Flere bilder får også trekk for å være endimensjonale eller ha forstyrrende elementer som trekker oppmerksomheten bort fra det viktige i bildet. Det kan være en grein, en flekk eller et skarp lyspunkt.
Juryen har tolket «kreativt» i vid forstand, enten som kreativitet i opptakssituasjonen eller i post. Det er kjekt å se at medlemmene også har tolket temaet vidt 🙂 I tillegg til å vurdere bildet i forhold til tema, har vi også vurdert teknisk utførelse og opplevelsen bildet umiddelbart gir oss.
Vi takker for at vi fikk muligheten til å juryere bildene deres!»
Juryen:
Simen Soltvedt, ANSFF, Juryleder
Therese Hansen, Jurymedlem
Hans Egil Brekke, Jurymedlem


På grunn av at de antatte bildene kan brukes i våre konkurranser på nytt slutter vi å vise dem her på sidene.

1. plass

Foto: © Eva Frisnes «Krokus»
Juryens kommentar:
«Spennende bilde som umiddelbart skaper en god følelse hos betrakteren. Harmoniske farger og linjer. God bruk av lysbalanse gir bildet god dybde. Bildet får betrakteren til å undre over hva motivet er, og hvilken teknikk som er benyttet. Kreativitet med geometrisk presisjon er ikke hverdagskost!»

2. plass

Foto: © Arne Strømme «Maske»
Juryens kommentar:
«Flott svart hvitt bilde med en meget spennende komposisjon. Bildet er en fin illustrasjon av masker mennesker tar på seg. God bruk av skarphet/uskarphet. Flott vinkel på ansiktet. Sprekkene og strukturen i masken er med på å underbygge historien. Det lyse området til høyre kunne med fordel blitt dempet.»

3. plass

Foto: © Arne Strømme «The Subscullers»
Juryens kommentar:
«Et mørkt og dystert bilde som oser av stemning. Fin bruk av farge, lys og kontrast. Effektiv bruk av skarphet/uskarphet. Hadde bildet blitt flippet horisontalt, kunne det kanskje tilført bildet noe (?)»

Hederlig omtale: (1 bilde)

Foto: © Leif Erling Aasan «Skogsmaleri»
Juryens kommentar:
«Drømmeaktig bilde, der fargene er med på skape harmoni i bildet, selv om bakgrunnen på en måte er kaotisk. Bakgrunnen kunne gjerne vært dempet noe, slik at planten kommer mer frem.»

Antatte bilder: (tittel og autor)

  • «Busk Blues» med Arne Strømme – «Spennende bilde, der elementene i bildet får blikket til å trekke innover mot senter. Spennende med uskarphet, som er med på å skape dybde i bildet. Fine orange og blåfarger som står godt mot det svarte og tomme. Lys og skarpheten i ansiktet kunne vært bedre.»
  • «Hands» med Ketil Valle – «Et morsomt bilde og god sammenslåing av de ulike delene. Flott at hendene på fingertuppene har forskjellige uttrykk. Skygger stemmer ikke alle steder. Bildet hadde vært enda bedre om bakgrunnen hadde tilført historien noe.»
  • «Stage Dolls» med Leif Erling Aasan – «Stilrent og enkelt. Nydelig monokrom-konvertering på dukkene i bakgrunnen. Linjer og skygger er flotte. Rosen har skarp farge, etter juryens mening for sterk, noe som gjør at den ser innlimt ut. Lys og fargemetning på rosen burde vært jobbet mer med, slik at bildet hadde blitt mer helhetlig. Rosen burde også gitt skygge på dukken.»
Resultatliste for Årets fotograf 2022