Runde 4: «Gjenspeilinger / speilbilder»

Vinner av denne runden ble Bjørn Ivar Haugen med bildet «Speiling, Paris -96». Vi gratulerer!

Det kom inn 42 bilder fra 11 fotografer denne runden. Juryert av Sotra Fotoklubb. Det var 2 med hederlig omtale og 9 antatte bilder. Kommentarer ble gitt til de antatte, de to bildene med hederlig omtale og de 3 premierte bildene.

Ingen generell kommentar fra juryen denne gangen som ble gjort av Sotra fotoklubb.


På grunn av at de antatte bildene kan brukes i våre konkurranser på nytt slutter vi å vise dem her på sidene.

1. plass

Foto: © Bjørn Ivar Haugen «Speiling, Paris -96»
Juryens kommentar:
«Sylskarp speiling med et fint motiv og snev av humor. Fanger øyeblikket av en mann med menneskets beste følgesvenn. Fotografen har fått frem den urbane atmosfæren i byen. Fin symmetri og harmoni i bildet.»

2. plass

Foto: © Leif Erling Aasan «Not exactly Stonehenge«
Juryens kommentar:
«Stilrent bilde med sterke kontraster som gir et grafisk uttrykk. Bruken av svart hvitt gir bildet en følelse av ro og enkelhet. Fotografen har fanget tekstur og kontraster som skaper en visuell balanse.»

3. plass

Foto: © Arne Strømme «Speil»
Juryens kommentar:
«Abstrakte tendenser med finurlige visuelle inntrykk. Solens streke gjenskinn på speilet skaper en flott effekt. Minimalistisk og tiltalende bilde som innbyr til refleksjon og engasjement. Fotografen har lykkes med å fange et tankevekkende bilde.»

Hederlig omtale: (2 bilder)

Foto: © Eva Frisnes «Skarven på steinen»
Juryens kommentar:
«Dette bildet bildet av fire skarver, hvor en ser motsatt vei, skaper fin dynamikk. Fine farger og harmoni i bildet. Speilingen av steinen danner et flott hjerte.»
Foto: © Roar Bech «Morgentåke ved vannkanten«
Juryens kommentar:
«Harmonisk og simplistisk svarthvitt bilde. Fin ro og stemning i bildet. Neset som forsvinner inn i bildet skaper en fin dybde.»

Antatte bilder: (tittel og autor)

  • «Brudepar» Eva Frisnes – «Elegant, romantisk refleksjon av brudeparets kjærlighet.»
  • «Erlend» Roar Bech – «Dette nærbilde av en ung gutt som stirrer lengselsfullt ut i regnværet er rørende i sin enkelhet.»
  • «Fragmenter» Svein Kvakland – «Fine linjer med med snev av kaos fanger betrakterens nysgjerrighet. Fine kontraster.»
  • «Krake søker make» Arne Strømme – «Dette bildet av en kråke fanget med lang lukkertid gir en fin bevegelse i bildet. Snev av mystikk.
  • «: Lepidoptera» Tore Lange – «Dette makrobildet fanger insektet på en fin måte. Uskarpheten på vingene gir fin dybde. Bra belysning.»
  • «Paris» Arne Strømme – «Fine linjer og farger. Kunstnerisk preg med fotografisk mosaikk. Mannen nederst betyr mye for bildet.»
  • «Romsdalshorn» Leif Erling Aasan – «Nydelig lanskapsfoto. Fine farger og ro i bildet. Malerisk uttrykk og fin balanse.»
  • «Sleeping Neighbours» Roar Bech – «Artig bilde. Utmerket komposisjon og symmetri. Fotografen har taklet det sparsommelige lyset på en flott måte.»
  • «Speiling» Eva Frisnes – «Simplistisk bilde. De minimalistiske bølgene i vannet skaper en fin dimensjon i bildet. Flott løst av fotografen.»
Resultatliste for Årets fotograf 2023