Runde 6: «Dyreriket»

Vinner av denne runden ble Rie Bønsøe med bildet «Balanse». Vi gratulerer!

Det kom inn 32 bilder fra 8 fotografer denne runden. Juryert av Lom knipsarlag.

Generell kommentar fra juryen:

«Vi var 4 som har sett på bildene og her var det veldig mye bra, noe som gjør at ganske fine bilder fort havner litt nedover lista uten at det betyr at de er dårlige…
Dette har ikke vært lett og da appellen bildene har, varierte nokså mye og ga fort utslag når vi var såpass få som kunne være med å bedømme. Har prøvd å gjøre det beste ut av det og håper dere blir rimelig fornøyde?
Har bare tatt med plassering og ikke poengsum. Måtte gjøre noen tilpassinger pga. nevnte store sprik i poeng slik at rent snitt slo litt feil ut på enkelte bilder. En del av kommentarene er vi flere bak, mens lenger nedover lista er det kun mine kommentarer. Valgte å kommentere alle.
God adventstid og God jul etter hvert!»
Mvh Lom Knipsarlag v/Steinar


På grunn av at de antatte bildene kan brukes i våre konkurranser på nytt slutter vi å vise dem her på sidene.

1. plass

Foto: © Rie Bønsøe «Balanse»
Juryens kommentar:
«Et veldig flott bilde med en spennende stemning. Reint og fint bilde uten forstyrrende elementer. Flott lys som framhever hodet og mulen. Veldig bra teknikk. Komposisjonen er veldig bra selv om motivet er midtstilt.»

2. plass

Foto: © Eva Frisnes «Fjellreven en tidlig morgen»
Juryens kommentar:
«Godt bilde av en fjellrev i sitt naturlige miljø. Bra teknikk og komposisjon. Hodet og øyne er i fokus og framhever blikket mot det reven ser på.»

3. plass

Foto: © Arne Strømme «Uuulv»
Juryens kommentar:
«Godt bilde av ulveflokk, og lederulven som uler setter prikken over i-en. Ser ut som ulvene er i sitt naturlige miljø, men om de er tatt i dyrehage, er bildet veldig godt likevel.  Veldig bra komposisjon og teknikk. God dybdefølelse og litt mystisk følelse.»

Hederlig omtale: (2 bilder)

Foto: © Leif Erling Aasan «Detalj av dyreriket»
Juryens kommentar:
«Spennende bilde av en hesterygg. Veldig bra komposisjon og teknikk, selv om det er vel mørkt nede. Fin tekstur.»
Foto: © Eva Frisnes «Jeg ser»
Juryens kommentar:
«Godt blinkskudd av en frosk som bryter vannspeilet. Solspeilingene hever inntrykket og rammer inn motivet. Bra teknikk og komposisjon.»

Antatte bilder: (tittel og autor)

  • «Sulten kalv» Eva Frisnes – «Godt øyeblikk er fanget av en elgkalv i sitt naturlige livsmiljø. Bra teknikk og komposisjon. Bildet har liv og blikket fanger betrakterens oppmerksomhet.»
  • «Silas og frosken» Bjørn Ivar Haugen – «Artig møte mellom to arter i dyreriket, Fin komposisjon hvor hundens nysgjerrighet kommer godt fram, i kontrast til froskens tilsynelatende «uberørthet». Hadde vært enda bedre om froskens hode hadde vært skarpt også.»
  • «Nøtteliten» Eli Sunde Eidskrem – «Bra bilde av ekorn som spiser peanøtt! Fin komposisjon og skarphet, men kunne kanskje hevet seg litt med nøtta og labben helt i fokus. Beskjæring 1/5 inn fra høyre kunne kanskje gjort seg.»
  • «Kamuflasje» Eva Frisnes – «Godt bilde av et rådyr i sitt naturlige livsmiljø. Bra teknikk og komposisjon. Kunne kanskje blitt litt bedre med litt høyere kontrast og litt mindre lysstyrke.»
  • «I fly(t)sonen» Leif Erling Aasan – «Flott bilde av havørn i sitt rette miljø ofte omsverma av måker når det er mat i sikte (foring). Bra teknikk og komposisjon.»
  • «Hoggorm» Roar Bech – «Godt fanget øyeblikk av ormen. Uskarpheten i omgivelsene framhever hodet og vanndråpene på en fin måte. Kunne kanskje vært beskåret litt nede og på høyre side?»
  • «Dompapen» Eli Sunde Eidskrem – «Fint komponert bilde av en stolt dompap med god bruk av blender for uskarp bakgrunn. Kunne vært enda bedre med hodet/nebbet helt skarpt og litt mere «luft» på høyre side …»
Resultatliste for Årets fotograf 2023