Runde 2: «Abstrakt»

Vinner av denne runden ble Arne Strømme med bildet «The Dark Side Of The Earth». Vi gratulerer!

Det kom inn 38 bilder fra 11 fotografer denne runden. Juryert av Sarpsborg fotoklubb.

Ingen generelle kommentarer fra juryen denne gangen.


På grunn av at de antatte bildene kan brukes i våre konkurranser på nytt slutter vi å vise dem her på sidene.

1. plass

Foto: © Arne Strømme «The Dark Side Of The Earth»
Juryens kommentar:
«Dette er et bilde som er litt på kanten abstrakt. Gir en undrende opplevelse, hva er det som skjuler seg i røken, eller er det i en katakombe. Får tankene til å fly. Bruk av «gylne snitt» er godt gjengitt her.»

2. plass

Foto: © Svein Kvakland «Bølgende linjer»
Juryens kommentar:
«Fin effekt med noe som ikke er abstrakt og få det til å bli abstrakt. Er dette små bølger på havet som speiler seg i solen, eller noe helt annet? Motivet gir en fin tredeling ovenfra og ned. Svart/hvitt er helt på sin plass her.»

3. plass

Foto: © Leif Erling Aasan «Seagull Escape»
Juryens kommentar:
«Viser at selv uskarpe bilder er spennende. God bruk av de gylne snittene. Bildet leder øyne i fin bue fra venstre og opp.»

Hederlig omtale: (2 bilder)

Foto: © Eli Sunde Eidskrem «Lysglimt»
Juryens kommentar:
«Bra komposisjon som gir en behagelig følelse av ro, samtidig som det faktisk er fart i motivet. Fin fargekombinasjon gult mot grått. Forsterker roen i motivet.»
Foto: © Eva Frisnes «På rekke og rad»
Juryens kommentar:
«Interessant bruk av eksponering, som gir en spennende effekt med parallelle linjer diagonalt i bildeflaten. Litt på kanten om dette er abstrakt, da det faktisk er tydelig at dette er tatt av en husrekke.»

Antatte bilder: (tittel og autor)

  • «Kontoret» Eva Frisnes – «Bildet forteller en historie med abstrakte figurer. Kan minne om dukketeater. Spennende effekt med bruk av svart/hvit og gråtoner.»
  • «To små planeter» Leif Erling Aasan – «Bra treff i tema. Er det 2 kloder som kolliderer? Artig med blanding av farge og sort/hvitt, og «sola» som blir borte bak eclipsene i kollisjonsøyeblikket.»
  • «Kosmos» Leif Erling Aasan – «Temaet er godt truffet her. Er det et nytt virus som skal plage oss nå igjen? Skremmende? Eller bare fin abstrakt kunst? Ekstremt skarpt og fin bruk av farger.»
  • «Ghosts In Gaza» Arne Strømme – «God framstilling av et folkeslag som er i kaos.»
  • «Dråper» Ketil Valle – «Fin dybdeskarphet, og spennende motiv med fine kontraster mellom de gule og blå fargene. De store boblene ligger i noe forskjøvet «gylne snitt» som igjen gjør det ekstra interessant.»
  • «Blått» Ketil Valle – «Bra skarphet og kontrast. Den røde figuren gir stor kontrast ift resten av bildet og trigger interessen. Den andre store figuren blir dermed dempet og spiller egentlig ingen rolle. Bruk av forskjøvet «gyldne snitt» gjør det ekstra spennende.»
  • «Stål» Bjørn Ivar Haugen – «God bruk av linjer og uro som man få tankene til å lure på hva som er har skjedd her»
  • «Blue Eyes» Roar Bech – «Vi greier ikke å se hva dette er i, men det er jo vitsen med abstrakt. Den blå flekken trigger nysgjerrigheten mot er dette noe elektronisk utstyr? Sirkelformen gir inntrykk av at noe snurrer, men samtidig en fin ro.»
Resultatliste for Årets fotograf 2024