Runde 5: «Skog»

Vinner av denne runden ble Leif Erling Aasan med bildet «Kommer Rødhette?». Vi gratulerer!

Det kom inn 42 bilder fra 11 fotografer denne runden. Juryert av Sjumilskogen Bildegruppe (Innlandet). Det var kommentarer til de to med hederlig omtale og de 3 premierte kolleksjonene.

På grunn av at de antatte bildene kan brukes i våre konkurranser på nytt slutter vi å vise dem her på sidene.

Vinner

Foto: © Leif Erling Aasan «Kommer Rødhette?»
Juryens kommentar:
«Dette bildet har en flott komposisjon, fint lys og pent avstemte farger. Vi kan ane den gjengrodde stien fram mot løa. Bildet vinner fordi det forteller en sterk historie om skogen som tar tilbake.»

2. plass

Foto: © Leif Erling Aasan «Liten skog i vinterlandskap»
Juryens kommentar:
«Bildet skårer høyt på originalitet og har stor wow-faktor. Det er grafisk, stilrent og minimalistisk. Veldig godt sett og løst.»

3. plass

Foto: © Øystein Wiik «Vårstemning»
Juryens kommentar:
«Bildet har, som tittelen sier, veldig god stemning. Blikket ledes over blomsterenga, mot grinda og videre ut på veien. Litt forstyrrende med grenen som stenger over veien og det lett irriterende strået nede i venstre bildehjørne. Den kvadratiske beskjæringen fungere veldig bra.

Hederlig omtale: (2 bilder)

Foto: © Roar Bech «Skogpanorering»
Juryens kommentar:
«Her er det brukt en teknikk som går igjen i flere av de innsendte bildene. Men dette skiller seg ut med den flotte grønne fargen og det fine lyset. Bildeflaten er godt brukt. Et stort pluss for at det ikke er med mye lys fra himmel, og at skogbunnen er med i bildet. Bildet er tiltalende å se på, og det er god dybde.»
Foto: © Øystein Wiik «Skogsstien»
Juryens kommentar:
«En klassisk komposisjon med en vei som forsvinner i en dis. Bra formidlet høststemning hvor du finner igjen bladene som er borte fra trærne på stien. Sammen med lyset som forsøker å trenge igjennom disen gir det bildet en helhet og gjenkjennelighet som er til å ta og føle på.»

Antatte bilder: (tittel og autor)

  • «Skog i vann» Tor Lange («Her hadde vi problemer med om bildet holdt seg til temaet. Men vi falt for den kreative løsningen at det er en illusjonsskog. Med det som utgangspunkt synes vi fotografen har løst oppgaven bra. Det er flott å tenke utenfor boksen av og til.)
  • «På danserot» Øystein Wiik (Et lekent og artig bilde som får en til å trekke på smilebåndet. Det er det artige motivet som bærer bildet. Det er litt flatt og rotete. Det hadde kommet høyere på resultatlisten om det hadde blitt gjort noen grep med kontrast eller en annen kameravinkel som gjorde at motivet sto mer fram fra bakgrunnen.)
  • «Trærne danser» Svein Kvakland
  • «Mørk skog» Ketil Valle
  • «Morgentåke» Eli Sunde Eidskrem
  • «Skogsopp» Tore Lange
  • «I granskogen» Ketil Valle
  • «Livets gang» Leif Erling Aasan
  • «Bjørk» Roar Bech
Resultatliste for Årets fotograf 2021