Runde 4: «Gatefoto»

Runden ble vunnet av Belinda Renèe Dragset med bildet «Ringer i vann». Vi gratulerer!

Det kom inn 55 bidrag fra 14 fotografer. 14 bilder ble premiert/antatt. En stor takk til Fotoklubben Lukkertid som juryerte konkurransen.

Vinner

Foto: © Belinda Renèe Dragset, "Ringer i vann"
Foto: © Belinda Renèe Dragset, «Ringer i vann». Jurykommentar: «Motivet treffer temaet. Fin skarphet og god komposisjon, beskjæringen av bildet yter ikke mønstrene full rettferdighet. Fargene passer sammen, men en anelse grønnskjær trekker litt ned. Ingen forstyrrende elementer og gutten blir hovedfokus. Fine, rene linjer og gutten gir liv i bildet. Pluss med detaljene i vannet.»

2. plass

Foto: © Øystein Wiik, "Ingenting i potten"
Foto: © Øystein Wiik, «Ingenting i potten». Jurykommentar: «Uvant, men interessant perspektiv. Fargene passer godt sammen. Bildet forteller en historie og man kan lure på hva de tenker. Bildet kan bli enda bedre ved å stramme inn litt på komposisjonen og redusere litt av den blå veggen.»

3. plass

Foto: © Svein Kvakland, "Silhuett"
Foto: © Svein Kvakland, «Silhuett». Jurykommentar: «Et kjent motiv, godt komponert og bra gjennomført, stilistisk rent og perfekt teknisk. Selve hovedmotivet er kanskje ikke det mest spennende, men resten gjør at dette fungerer. Fin bruk av s/h og fin plakateffekt. Kunne med fordel ha vært beskåret noe på høyre side for å få mer balanse i bildet.»

Hederlig omtale

Foto: © Tore Lange, "Bayswater"
Foto: © Tore Lange, «Bayswater». Jurykommentar: «Et typisk gatefoto der vi ser livet på undergrunn stasjonen. Artig effekt med toget som beveger seg og folkene som står i ro. Det lange brede perspektivet er et pluss og veldig fin dynamikk i de svart/hvite tonene. Mye å se på.»
Foto: © Eivind Sverre Åslid, "Kontakt"
Foto: © Eivind Sverre Åslid, «Kontakt». Jurykommentar: «Bildet forteller en typisk situasjon på gaten i dag. Fin komposisjon der begge to har samme stillingen og fotografen er tett på. En kan lure på om de får kontakt, da begge er veldig konsentrerte. Bildet er enkelt og greit. Dybden og historien løfter bildet. Teknisk bra. Kunne vært litt mere luft i venstre bildekant.»
Foto: © Svein Kvakland, "Date på brua"
Foto: © Svein Kvakland, «Date på brua». Jurykommentar: «Treffer bra med tema gatefoto. Lyset i den blå timen kommer godt frem og det skaper god stemning. Fine friske farger. Toget og andre personer i bildet viser travelheten rundt paret. Fin linjeføring i bildet og hovedpersonene er riktig plassert. Fin belysning og det er bra at himmelen ikke er for mørk. Det er god dybde i bildet og fin skarphet. Hadde vært enda bedre hvis en gikk tettere på da forgrunnen ikke er så spennende.»

Antatte bilder

oto: © Roar Bech, "Early Morning"
oto: © Roar Bech, «Early Morning»
Foto: © Ketil Valle, "En lang dag"
Foto: © Ketil Valle, «En lang dag»
Foto: © Svein Kvakland, "Forsvarlig gift"
Foto: © Svein Kvakland, «Forsvarlig gift»
Foto: © Magnar Fjørtoft, "Hva vil han?"
Foto: © Magnar Fjørtoft, «Hva vil han?»
Foto: © Bjørn Ivar Haugen, "Santa in disguise"
Foto: © Bjørn Ivar Haugen, «Santa in disguise»
Foto: © Ketil Valle, "Skoselger"
Foto: © Ketil Valle, «Skoselger»
Foto: © Roar Bech, "Street painting"
Foto: © Roar Bech, «Street painting»
Foto: © Roar Bech, "The mobile"
Foto: © Roar Bech, «The mobile»

Resultatliste for Årets fotograf 2018